ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Για ακόμη μία φορά η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους μετεγγραφέντες στη σχολή είναι απαράδεχτη! Ενώ έχει μείνει σχεδόν μόνο μία εβδομάδα πριν την έναρξη της εξεταστικής περιόδου η γραμματεία της σχολής δεν έχει ακόμα εκδώσει κωδικούς για τους φοιτητές οι οποίοι και σύμφωνα με υπουργική απόφαση έχουν εγκριθεί οι μεταγραφές τους. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αυτοί οι φοιτητές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο αφού δεν θα υπάρχει δυνατότητα να δώσουν μαθήματα. Και αυτό είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα αφού ούτε βιβλία από τον Εύδοξο μπορούν να πάρουν χωρίς κωδικούς, ούτε σημειώσεις μαθημάτων (βλ. μάθημα Γεωλογίας 1ου εξαμήνου). Επιπλέον, το όριο δήλωσης μαθημάτων που έχει επιβληθεί για τους εισαχθέντες του 2016 κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για όλους, πόσο μάλλον για φοιτητές που ενδεχομένως να μην έχουν το δικαίωμα να δώσουν μαθήματα αυτή την εξεταστική, ενώ φοιτούν κανονικά εδώ και ένα εξάμηνο.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΚΔΩΘΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΙ
 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!



Ωστόσο σύμφωνα με την γραμματεία αυτή η καθυστέρηση θεωρείται δικαιολογημένη αφού όπως λένε οι καθηγητές δεν έχουν βρει την ευκαιρία να συνεδριάσουν γι’αυτό το ζήτημα και δεν έχει παρθεί απόφαση από την συνέλευση των καθηγητών(!). Οι ίδιοι καθηγητές λοιπόν που πολύ εύκολα κάνουν ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για να περάσουν αποφάσεις που πλήττουν τους φοιτητές, όπως το όριο δήλωσης και το πρόγραμμα σπουδών, τώρα προς τιμήν των δημοκρατικών διαδικασιών που τόσο πολύ σέβονται, αγνοούν τις ανάγκες τόσων και τόσων φοιτητών της σχολής. Και μάλιστα όλα αυτά κόντρα και σε αποφάσεις νόμων και υπουργικών αποφάσεων εν τέλει. Από ότι φαίνεται λοιπόν καθηγητές και κοσμήτορας μια κάνουν ότι βλέπουν και μία ότι δεν βλέπουν «το γράμμα του Νόμου» που τόσο συχνά ευαγγελίζονται. Διαλέγουν να ακολουθούν τους νόμους για να ψηφίζουν πετσοκομμένους προυπολογισμούς, που συνεπάγονται τη διάλυση της φοιτητικής μέριμνας δηλαδή το μένουν παιδιά χωρίς εστία, να κόβονται συγγράμματα κλπ ή ακόμα και να απολύονται εργαζόμενοι! Αντίθετα όταν πρόκειται για τις μεταγραφές φοιτητών ή για την επί πτυχίω εξεταστική, σηκώνονται θαρρετά και διαμαρτύρονται ενάντια τους χαντακώνοντας τόσους και τόσους συναδέλφους μας.

Γι΄αυτή την κατάσταση είναι υπόλογη η διοίκηση της σχολής λοιπόν και πρέπει να αναλάβει την ευθύνη! Καταδικάζουμε την στάση της κοσμητείας!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16/1
 ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ ΣΤΙΣ 11:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί