ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ 10 ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ, ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Η Επιτροπή Προπτυχιακών σπουδών – αποτελούμενη από καθηγητές και μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συνεδρίασε πριν κάποιες ημέρες, προτείνοντας την εισαγωγή ορίου δήλωσης δέκα (10) μαθημάτων ανα εξάμηνο (!), από το επόμενο κιόλας εαρινό εξάμηνο. Σύμφωνα με την «επιχειρηματολογία» τους, αυτό πρέπει να συμβεί για να μην μετατρέπεται δήθεν η σχολή σε «εξεταστικό κέντρο» και να βελτιώσουν «τον προγραμματισμό και τα έξοδα της σχολής». Από πλευράς μας τονίζουμε τα εξής:
·        Το όριο δήλωσης όσο μεγάλο ή μικρό και αν είναι, αποτελεί μέτρο που χτυπάει άμεσα τους φοιτητές όλων των ετών, δημιουργώντας ασφυκτική πίεση στους ρυθμούς σπουδών τους. Έτσι οι φοιτητές αναγκάζονται να μπουν στο λούκι της εντατικοποίησης, αφού μέχρι και ένα κόψιμο σε μάθημα θα απαγορεύει την δήλωση ενός άλλου, ενώ θα αναγκάζονται τυπικά να εξετάζονται σε όλα τα μαθήματα στο έτος παράδοσης τους. Ειδικά το όριο δήλωσης των 10 μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ για όλους, καθώς τα τα περισσότερα εξάμηνα έχουν από 8 μέχρι 10 μαθήματα, δηλαδή δεν θα μπορούμε καν να παρακολουθούμε τα μαθήματα του εξαμήνου αν θέλουμε να δηλώσουμε χρωστούμενα!!!
·        Ένα τέτοιο μέτρο μετατρέπει τη σχολή σε ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και όχι η ελευθερία δήλωσης καθώς οι φοιτητές θα αφαιρούνται από όλον τον ελεύθερο τους χρόνο, εντός ή εκτός σχολής, τρέχοντας από την διάλεξη στην αίθουσα ή στο σπίτι για διάβασμα, ύπνο και πάλι πίσω! Αυτό σημαίνει αδυναμία συνδικαλισμού, πολιτικοποίησης, κοινωνικοποίησης στη σχολή, χρόνο για ψυχαγωγία και μόρφωση! Ειδικά οι φοιτητές που εργάζονται ήδη αλλά και οι μεγαλύτεροι φοιτητές που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους για να βγουν να εργαστούν, περιορίζονται ακραία από αυτό το μέτρο.
·        Το μέτρο αυτό αποτελεί συγκεκριμένη κατεύθυνση της ΕΕ αλλά και της κυβέρνησης με το νέο νομοσχέδιο Φίλη, για την μετατροπή των πανεπιστημίων σε σύγχρονες επιχειρήσεις δημιουργίας εργαζομένων με σκοπό να στελεχώσουν την παραγωγή, έγκαιρα και με την ιδεολογία που τους χρειάζονται. Οι φοιτητές που έχουν μάθει να είναι πειθήνιοι και πειθαρχούν στα «χρονικά όρια» θα το κάνουν και αύριο μεθαύριο στη δουλειά τους για χάρη του αφεντικού.
·        Εφαρμοστές αυτού του μέτρου είναι οι ίδιοι καθηγητές της σχολής μας, το πιο αντιδραστικό της κομμάτι. Οι ίδιοι που πέρυσι πραξικοπηματικά ήθελαν  να αλλάξουν το πρόγραμμα σπουδών, προσπαθούν ΝΥΧΤΑ, μέσα στις εξεταστικές, να περάσουν αυτό το σοβαρό μέτρο για το  επόμενο εξάμηνο(!), για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Αντί να μιλάνε για προγραμματισμό θα μπορούσαν να κοιτάξουν λίγο πώς να κάνουν την δουλειά για την οποία ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, που περιέχει την εξέταση των μαθημάτων, την οποία βάζουν διαρκώς μεταπτυχιακούς να την κάνουν αμισθί.
·        Τον ίδιο ρόλο παίζουν και τα τσιράκια τους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, οι όψιμοι «υποστηρικτές των φοιτητών», που τελευταία στιγή θυμήθηκαν το συμφέρον και τα δικαιώματα μας, ενώ συμμετέχουν σε όλες, ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ την επιτροπή των καθηγητών, και κάνουν μόκο σε κάθε απόφαση που παίρνει!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά πως η κίνηση αυτήν της ΕΠΣ και των καθηγητών αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων και των αναγκών μας. Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε πως τους όρους που σπουδάζουμε θα τους καθορίζουμε εμείς και όχι κάποια επιτροπή, καθηγητής ή νομοσχέδιο. Η αντίδραση για το πρόγραμμα σπουδών θα είναι ψιχάλα, μπροστά στην αντίδραση μας αν τολμήσουν να περάσουν αυτό το μέτρο!


ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ , ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ, ΕΞΕΤΑΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ που θα εισηγηθεί του μέτρου την ΤΡΙΤΗ 19/1, 14:30

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί