Τα σχεδιαστικά υλικά δεν είναι πολυτέλεια: μια μικρή νίκη του Φ.Σ.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015



Μετά την σχετικά μαζική παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού συλλόγου στο γραφείο του Κοσμήτορα, η σχολή εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όσοι νεοεγγραφόμενοι φοιτητές επιθυμούν να λάβουν σχεδιαστικό υλικό (πινακίδα σχεδίου, παράλληλο, διαβήτη κτλ.) για το μάθημα του Τεχνικού Σχεδίου του 1ου εξαμήνου και δεν είναι σε θέση να το προμηθευτούν οι ίδιοι, μπορούν να κάνουν σχετική αίτηση στη Γραμματεία της Σχολής.
Επίσης, όσοι φοιτητές παλαιότερων ετών έχουν παραλάβει από την Σχολή σχεδιαστικό υλικό και δεν σκοπεύουν το χρησιμοποιήσουν περαιτέρω, μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να το επιστρέψουν στη Γραμματεία της Σχολής (αρμόδια υπάλληλος κα Βούτου) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από νέους φοιτητές.»
Το πρώτο ζήτημα που έχουμε να τονίσουμε από πλευράς μας, είναι ότι η παραπάνω ανακοίνωση και ακόμη και αυτή η μικρή παραχώρηση είναι αποτέλεσμα των δυνατοτήτων του φοιτητικού συλλόγου μας όταν αυτός κρατάει στάση αγωνιστική και συλλογική κόντρα στην μοιρολατρία των καιρών.
Κοιτάζωντας το ζήτημα συνολικότερα, η στάση της διοίκησης είναι εξερετικά ελλειπής.
Πρώτον καθώς άργησε σημαντικά να προβεί σε τέτοια κίνηση (που δεν θα είχε γίνει καν χωρίς παρέμβαση) με αποτέλεσμα ήδη φοιτητές να πληρώνουν (πάνω από 50 ευρώ!) για να αγοράσουν τα σχεδιαστικά!
Δεύτερον γιατί η διοίκηση πέρα του ότι προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στους φοιτητές κάνοντας τους να νιώσουν άσχημα αν τα πάρουν από κάποιον φτωχότερο, μας καλεί επίσης να «μοιράσουμε την φτώχεια μας». Η θέση μας παραμένει σταθερή: να δίνονται κάθε χρόνο δωρεάν σχεδιαστικά για όλους τους φοιτητές !
Τρίτον και σημαντικότερο, γιατί κατ’ομολογία του ίδιου του κοσμήτορα στο γραφείο του, η σχολή επιλέγει να διαθέσει τα λεφτά της αλλού ( χωρίς να αναρωτιέται γιατί υπάρχει ηυπέρογκη υποχρηματοδότηση), στα εργαστήρια. Αυτό όμως που παρέλειψε να αναφέρει είναι ότι κάθε χρόνο περνούν από τα εργαστήρια ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ, για να χρηματοδοτηθούν τα ερευνητικά προγράμματα των επιχειρήσεων!
Η διοίκηση λοιπόν έχει διαλέξει πλευρά είναι με την πλευρά της κρατικής υποχρηματοδότησης, την πλευρά του κέρδους των επιχειρήσεων. Καιρός να διαλέξουμε την πλευρά της συλλογικής πάλης, των δικών μας συμφερόντων, που φάνηκε για άλλη μια φορά πως μπορεί να νικάει.
Θέλουμε σχεδιαστικά υλικά για όλους τους φοιτητές και θα τα παραλάβουμε μαζί!
 Να θέσουμε το θέμα στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου και να κατακτήσουμε φοιτητικές ιπαροχές για όλους/ες!


ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΤΡΙΤΗ 20/10, 14:30, ΑΜΦ 1,2

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί