Ανακοίνωση για την απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013



Ακόμα δεν πρόλαβε να συγκροτηθεί καλά καλά το Συμβούλιο Ιδρύματος στο ΕΜΠ και ήδη τα πρώτα χτυπήματα από την πλευρά του μέσω των e-mail που έχει στείλει σε όλους τους φοιτητές δείχνουν τι θα ακολουθήσει. Δεν είχαμε βέβαια και καμία αμφιβολία πάνω στο πώς θα κινηθεί. Είναι οι ίδιοι υποκριτές που «εξελέγησαν δημοκρατικά» μέσω ηλεκτρονικών εκλογών. Είναι οι ίδιοι που από τη μία συνεδριάζουν σε κλειστά κονκλάβια χωρίς να ενημερωθούν οι φοιτητές και από την άλλη σπεύδουν να μας ενημερώσουν για τις αποφάσεις τους που μας αφορούν. Ας δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά τι αποφάσισαν για εμάς αυτοί οι “πεφωτισμένοι”.


Από την απόφαση του Συμβουλίου Ιδρύματος στο ΕΜΠ γίνεται ξεκάθαρο το γεγονός ότι προτεραιότητα όσον αφορά το ΕΜΠ είναι η εναρμόνιση της διοικητικής και ακαδημαΪκής λειτουργίας του ιδρύματος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα. Κάτι που σημαίνει:


Πολυτεχνείο που δεν θα παρέχει στους αποφοίτους ενιαία πτυχία και δεν θα έχει ενιαίο πρόγραμμα σπουδών, αλλά ατομικούς φακέλους προσόντων ανάλογα με το ποια μαθήματα έχει επιλέξει κάθε φοιτητής και πόσες πιστωτικές μονάδες έχει συμπληρώσει.


Εφαρμογή των διατάξεων της Μπολόνια για 2 κύκλους σπουδών (3+2 ή 4+1 έτη) όπου θα απονέμονται εξειδικευμένοι τίτλοι σπουδών (bachelor και master). Και προφανώς ο δεύτερος κύκλος θα περιλαμβάνει και δίδακτρα αλλά και κομμάτι των φοιτητών θα πετιέται εκτός του 2ου κύκλου.


Πανεπιστήμιο με μηδενικές παροχές προς τους φοιτητές. Τέλος τα δωρεάν συγγράμματα, τέλος η όποια δωρεάν σίτιση και στέγαση των φοιτητών.


Ακόμα πιο δύσκολη καθημερινότητα για το φοιτητή, αφού θα έχουμε υποχρεωτική παρακολούθηση και απουσίες, αλυσίδες μαθημάτων και διαγραφές στο 7ο έτος.


Όσον αφορά το σχέδιο Αθηνά και τις συγχωνεύσεις σχολών το Συμβούλιο είναι και εδώ ξεκάθαρο. Δηλώνει ρητά πως η σημερινή δομή του ΕΜΠ με τις 9 Μονοτμηματικές Σχολές είναι προσωρινή μέχρις ότου Συμβούλιο και Υπουργείο από κοινού να επεξεργαστούν ένα «ορθολογικό» σχέδιο για τη διάρθρωση των σχολών του ιδρύματος!!!


Μας δηλώνουν δηλαδή εκ των προτέρων ότι το σχέδιο Αθηνά μπορεί σε πρώτη φάση να μην αγγίζει το ΕΜΠ, αλλά πολύ σύντομα (μόλις ξεμπερδέψουμε με τα ΤΕΙ και τις οικονομικές- ανθρωπιστικές σχολές) έρχεται και η σειρά μας.


Αν νομίζουν όμως οι κύριοι του Συμβουλίου ότι οι φοιτητές θα κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα απέναντι σε όλη αυτή την κατάσταση που θέλουν να μας επιβάλλουν, είναι γελασμένοι. Από την πλευρά μας μπορούμε να τους δώσουμε μόνο τις εξής υποσχέσεις:


Κανένας δεν πρόκειται να διαλύσει τα πτυχία μας.


Κανένας δεν θα ξεπουλήσει το δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο.


Κανένας δεν θα συγχωνεύσει τις σχολές μας.


Έτσι ακριβώς όπως μπήκαν νύχτα να διοικήσουν το ΕΜΠ, έτσι ακριβώς θα φύγουν κυνηγημένοι από τους φοιτητές






. Ανεξάρτητη Αριστερή Παρέμβαση – ε.α.α.κ.









Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί