Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ως σχήμα θεωρούμε επιτακτικό να τοποθετηθούμε για τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος γιατί πολλά ψέματα λέγονται. Τη στιγμή που ο αγώνας του φοιτητικού κινήματος κατασυκοφαντείται και καταστέλλεται με κάθε μέσο, τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τα κόμματα που ψήφισαν την ταφόπλακα της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, οι εκπρόσωποί τους στα πανεπιστήμια διεξάγουν μάχη για το άνοιγμα των σχολών και την άμεση εφαρμογή του νόμου.

Και εδώ ας αναρωτηθείς συνάδελφε:
-
Είναι δημοκρατικό η ΔΑΠ να βάζει τέλος στις κινητοποιήσεις, να αποφασίζει Γεν. Συνέλευση μετά από ένα μήνα και να δίνει λευκή επιταγή στην εφαρμογή του νόμου; Την Τρίτη όντως 303 άτομα στήριξαν το πλαίσιο της ΔΑΠ αμέσως προβήκαμε σε συλλογή υπογραφών για νέα γενική συνέλευση, κάτι που επιτεύχθηκε αφού 260 άτομα υπέγραψαν για τη διεξαγωγή της, κρίνοντας ότι αυτή τη στιγμή σταμάτημα των κινητοποιήσεων σημαίνει άμεση εφαρμογή του νόμου. Αυτή είναι και η μόνη απάντηση σε αυτούς που θέλουνε τις Γενικές Συνελέυσεις ένα παιχνδι νίκης και ήττας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κάποιος κέρδισε σε εκείνη τη συνέλευση είναι η πολιτική της ηττοπάθειας και της ανεκτικότητας ενώ έχασε μια μάχη ένα φοιτητικό κίνημα έτοιμο να αμφισβητήσει πολλά και να ανατρέψει ακόμα περισσότερα. Καθόλου τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι η ανακοίνωση για έναρξη εξεταστικής την Παρασκευή βγήκε τα μεσάνυχτα από τον Πρόεδρο με μόνο σκοπό να σαμποτάρει αυτή τη Γεν. Συνέλευση. Εδώ βλέπουμε τη ΔΑΠ να συνεννοείται ξεδιάντροπα με τον Πρόεδρο, εκθέτοντας τα 303 άτομα που στήριξαν το πλαίσιό της, που έλεγε για έναρξη εξεταστικής τη Δευτέρα. Ούτε διεκδίκησε την απόφαση του πλαισίου που η ίδια είχε διαμορφώσει και παράλληλα καλούσε τον κόσμο να κατέβει μαζικά την Παρασκευή στην εξεταστική!

Την Παρασκευή λοιπόν προβήκαμε στο μπλοκάρισμα (και όχι σε κατάληψη ή τραμπουκισμούς φοιτητών και καθηγητών όπως παρουσιάστηκε από τα ΜΜΕ,ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) της εξεταστικής με σκοπό να γίνει Γεν. Συνέλευση και να διασφαλιστεί η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου. Στη Συνέλευση της Παρασκευής προσήλθαν 201 άτομα, πολύ κοντά στην απαρτία των 217, που δεν πτοήθηκαν ούτε από τις συκοφαντίες των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ούτε και από τις απεργίες των ΜΜΜ.

-Είναι υπεύθυνο η ΔΑΠ τελικά να υποκλέπτει την ψήφο των φοιτητών με αισχρά ψέματα; Την Τρίτη 20/9 303 άτομα ήρθαν να στηρίξουν το πλαίσιό της τρομοκρατημένα από τα λόγια των στελεχών της ΔΑΠ που έλεγαν για χάσιμο της εξεταστικής και του εξαμήνου αν συνεχιστούν οι καταλήψεις. Από την άλλη το φοιτητικό κίνημα και οι αγωνιστικές αποφάσεις των υπόλοιπων συλλόγων του Πολυτεχνείου διεκδίκησαν και πέτυχαν ότι δεν θα χαθεί η εξεταστική σε καμία από τις κατειλημμένες σχολές, και θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του εξαμήνου μέσω απόφασης και της Συγκλήτου 26/9. Παράλληλα ορίστηκε πτυχιακή-χαριστική εξεταστική για όσους φοιτητές θα έπαιρναν πτυχίο το Σεπτέμβρη. Αυτός είναι ο νικηφόρος δρόμος που πρέπει να χαράξουμε και για την ανατροπή του νόμου και για την προάσπιση της εξεταστικής μας. Και όχι αυτός της ΔΑΠ που συντάσσεται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική!

Πάραυτα στο τμήμα που έγινε στις 27/9 οι καθηγητές όρισαν έναρξη εξαμήνου 24 Οκτώβρη και 4 βδομάδες επαναληπτική εξεταστική παρακάμπτοντας όσα αποφασίστηκαν στη Σύγκλητο. Με αυτή την προσπάθεια θέλουν να ποινικοποιήσουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στη σχολή μας εκβιάζοντας τους φοιτητές με χαμένες εξεταστικές και εξάμηνα!

Σαν σχήμα καλούμε τον κόσμο να κλείσει τα αυτιά σε αυτές τις φωνές που τόσο ανεύθυνα εκμεταλλεύονται τους φοιτητές. Αν και η Συνέλευση της Παρασκευής δεν μπορούσε να καταλήξει λόγω απαρτίας, εμείς καλούμε σε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 29/9 στο αμφιθέατρο 1,2. Μια συνέλευση που θα αποφασίσει τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ειδικά τώρα που η Κυβέρνηση πιέζει για εφαρμογή του νόμου, και τα νέα οικονομικά μέτρα δυσχεραίνουν την καθημερινότητα όλων μας. Ορίζει εφορευτικές επιτροπές που θα εκλέξουν το νέο όργανο, το Συμβούλιο Διοίκησης και αποφασίζει το πάσο μας να το παίρνουμε από εμπορικό κατάστημα. Έτσι λοιπόν η επόμενη Γεν. Συνέλευση δεν μπορεί να γίνει σε ένα μήνα όπως λέει η ΔΑΠ αλλά άμεσα. Πρόσθετα επιβάλλεται να γίνει Συνέλευση που θα αποφασίσει αντιπαραθετικά και θα παλέψει για εφαρμογή όσων πέτυχαν οι υπόλοιποι Σύλλογοι και στη σχολή μας. Τώρα που οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν μαζικά σε απεργίες στις 5 και 19 Οκτώβρη και 300 σχολεία είναι κατειλημμένα, είναι η κατάλληλη περίοδος για όξυνση του αγώνα μας και σύνδεσή του με τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια. Το τέλος του τούνελ έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται και οι πρώτες νίκες έχουν ήδη επιτευχθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 

a

a

ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


ATTACK: Πρωτοβουλία ανέργων/επισφαλώς εργαζομένων!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών: εργαζόμενοι/άνεργοι μηχανικοί